בית | מחקרים | מחקר חושף: מוצרי דיאטה מודרניים ומשקאות דלי קלוריות מבלבלים את גוף האדם וגורמים להשמנה ולסוכרת
shutterstock_כוס קפה עם ממתיק מלאכותי - גאם להשמנת יתר

מחקר חושף: מוצרי דיאטה מודרניים ומשקאות דלי קלוריות מבלבלים את גוף האדם וגורמים להשמנה ולסוכרת

מדעני אוניברסיטת ייל טוענים, מוצרי דיאטה מודרנית מבלבלים את גוף האדם.

ע"פ המחקר, נראה כי משקאות מתוקים דלי קלוריות, גורמים לבלגן  היישר לתוך המטבוליזם.



החוקרים אמרו כי בטבע, מתיקות שולחת אותות של נוכחות של אנרגיה לגוף.

אם משקה הוא מתוק מדי עבור הקלוריות שהוא מכיל, המוח הופך להיות מבולבל.

משקאות דיאט וארוחות דלות קלוריות, עלולות לגרום לאנשים להעלות במשקל ולהפעיל סוכרת גם כאשר הם דל קלוריות.

המדענים טוענים, כי מוצרי דיאטה מודרנית מבלבלים את גוף האדם משום שאין בהם דבר טבעי.

חוקרים מאוניברסיטת בוסטון מצאו כי אספרטיים, ממתיק דל קלוריות, גורמים להרס על העורקים,




בניגוד למשקאות ממותקים בסוכר  המעלים את הסיכון לדימנציה.

כאשר משקה הוא מתוק מדי עבור הקלוריות שהוא מכיל, המוח הופך להיות מבולבל.

פרופ' דנה סמול, מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ייל, אמרה כי "קלוריה אינה קלוריה", והוסיפה:

"ההנחה כי יותר קלוריות גורמות לתגובה מטבולית ומוחית גדולה יותר.

קלוריות הן רק חצי מהמשוואה – תפיסת הטעם המתוקה היא החצי השני".

משקה מתוק, קלוריות נמוכות יותר יכול לגרום לתגובה מטבולית גדולה יותר מאשר משקאות עם קלוריות גבוהות יותר,

המסביר את הקשר בין ממתיקים המלאכותיים לסוכרת שהתגלו במחקרים קודמים.

התוצאות התגלו על ידי מתן משקאות ל- 15 אנשים עם תוכן קלוריות משתנה, ולאחר מכן מדדו את התגובה המוחית שלהם בסורק MRI.

 

הסיכון לסוכרת
בתגובה למחקר, שפורסם בכתב העת 'Journal Current Biology, Tam Fry', מהפורום הלאומי להשמנה, נאמר:

"מחקר זה צריך להיות מספיק כדי לשכנע אתכם כי מרכיבים מלאכותיים,

בין אם הם במזון או במשקה, יכולים לדפוק את המערכת שלכם אפילו ולמרות שהם עשויים להישמע בריאים.

"הם עשויים להיות ללא קלוריות אבל עם תוצאות לא טובות – וסוכרת היא רק אחד מהם".

מזונות מעובדים רבים מכילים חוסר התאמה דומה, כולל יוגורט עם ממתיקים דלי קלוריות.

ממצאי המחקר הנוכחי, מראים כי מחקרים קודמים המציגים שאמהות לתינוקות אשר שותות משקאות דיאטה נוטות יותר לפתח ילדים עם עודף משקל,

לאחר שנחשפו לממתיקים המלאכותיים ברחם.

תהליך האבולוציה
פרופ' סמול אמר: "גופנו התפתח ביעילות להשתמש במקורות האנרגיה הזמינים בטבע.

סביבת המזון המודרנית שלנו מאופיינת במקורות אנרגיה שהגוף שלנו לא ראה מעולם.

המחקר קובע: "המתיקות משקפת את כמות הסוכר הקיימת על מזונות רבים".

הטעם, לעומת זאת, מתרחש כאשר הטעם והריח משולבים, הוא ייחודי למקורות אנרגיה מסוימים (בטבע), עם העדפות שנלמדו".

המחברים מציעים לאנשים ללמוד, יותר על מוצרי דיאטה המיוצרים, איך הטעם שלהם ומה התוכן התזונתי שלהם.

מקורות: דיילי מייל